Čaga má veľmi zložité a rôznorodé chemické zloženie, a preto má široké spektrum užitočných vlastností.
Čaga obsahuje polysacharidy, organické kyseliny, vlákninu, lipidy, steroidné a pterínové zlúčeniny, mnoho stopových prvkov: hliník, vápnik, horčík, sodík, bárium, železo, zinok, mangán, meď, vápnik, tiež alkaloidy a kyseliny ako kremičitá, šťaveľová, mravčia, octová, olejová a iné.
Vďaka tomuto zloženiu má čaga pozitívny vplyv na metabolizmus, zlepšuje činnosť nervovej sústavy a posilňuje imunitný systém. Jednou z hlavných prospešných vlastností čagy je schopnosť odstraňovať toxíny z tela.
Čaj z čagy pôsobí na organizmus ako biostimulant, urýchľuje priebeh životne dôležitých procesov, pomáha pri nespavosti, pomáha znižovať pocit neustálej únavy a malátnosti.
Zázvor je dobré tonikum, užitočné pri duševnej, emocionálnej a fyzickej únave. Zázvor zlepšuje trávenie a urýchľuje metabolizmus.
Šípka je multivitamínová rastlina, jej šípky sú jedným z najlepších prostriedkov na zotavenie.
Zloženie: huba čaga, zázvor koreň a šípka plod
Spôsob prípravy:
Existuje niekoľko rôznych spôsobov varenia nápojov na báze čagy. Môžete si vybrať to, čo vám najviac vyhovuje:
- 2-3 polievkové lyžice čajovej nápojovej zmesi zalejte 500 ml horúcej vody (80-90°C) a lúhujte 10-20 minút. Konzumujte ako bežný čaj
- zmes čajového nápoja sa zaleje horúcou vodou (80-90°C) v pomere 1:5 a trvá od 1,5 hodiny do dňa. Je pohodlnejšie použiť termosku. Pred použitím možno zriediť vodou podľa chuti.
- zmes čajového nápoja zalejeme vriacou vodou v pomere 1:4, varíme 15 minút. Pred použitím možno zriediť vodou podľa chuti.
Kontraindikácie: individuálna intolerancia zložiek, tehotenstvo a dojčenie, kolitída a úplavica, užívanie antibiotík, užívanie glukózy.
Podmienky skladovania: skladujte v suchých, čistých, vetraných miestnostiach bez zápachu pri teplote neprevyšujúcej 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu maximálne 70 %.
Obsah: 80 gramov.